Kray kastély - Topolya Község Múzeuma

A bárói kastély 1805-re épült fel, melynek megépítését maga gróf Kray Pál rendelte el 1802-ben. Építéséről és előzményeiről nincsenek adatok. Érdekessége, hogy a község első emeletes épülete (a templomon kívül) és az akkori település dísze volt.

Ma az épület emeleti része a Községi Múzeumnak és a helytörténeti levéltárnak ad otthont, a földszinti rész pedig galéria és esketetőterem.

A kovács- és bognárműhely

Az egyetlen olyan jellegű műhely az országban, ahol együtt dolgoztak a bognárok és a kovácsok. A kovács- és a bognármesterségnek Topolyán a XVIII. századig visszanyúló története van. A Topolyán készült kocsik a Délvidéken keresettek és kedveltek voltak. Sajátos kocsitípusok alakultak ki. A kovácsok a vasalás és a szerszám-készítés minden csínját-bínját ismerték. A kiállítás anyaga igen gazdag, hozzá hasonlót másutt nem találni. A műhely műemlékvédelem alatt áll.

Lovas Múzeum - Zobnatica

Zobnatica a lótenyésztés és a lovasturizmus központja, amely több mint 200 éves múltra tekint vissza. Az idelátogatókat fedett lovarda, lovasiskola, egyedülálló patkó alakú lovas múzeum, képzőművészeti galéria, felújított szálláshely és más tartalmak várják. Zobnaticán található meg az egykori Törley kastély is, amely ma hotelként üzemel.