Sarlós Boldogasszony templom

Igen értékes épület, nem csak szakrális szempontból, de idegenforgalmi látványosságként is, hiszen a maga 72,20 méteres magasságával és mintegy 5000 ember befogadására képes belterével a leginpozánsabb katolikus templom Szerbiában. A templom építése 1906-ban fejeződött be. Neogótikus stílusban épült Raichl Ferenc tervei alapján. Érdekessége, hogy építésénél az akkoriban újdonságnak számító vasbeton oszlopokat használták.

Sveti Ilija (Szent Illés) templom

A pravoszláv templom alapkövét 1932-ben helyezték le, de az átadására csak 1940-ben került sor Illés napján. A neobizánci stílusban épült templom ikonokkal díszített, amelyek a 20. század közepéről származnak.

 

Jézus szíve templom

Az egyhajós katolikus templom a város keleti részében található. Építése 1990-ben kezdődött és 2001-re készült el. Érdekessége, hogy a templom szinte teljesen önkéntes adományokból épült fel.

Szent Dömötör vértanú pravoszláv templom

A Bajsán található pravoszláv templom Szent Dömötör nevét viseli és 1818-ban készült el. Az ikonokat Klajić mester festette 1854-ben. A templom az állam védelme alatt áll, mint nagy jelentőségű kultúrális emlék.

Nagyboldogasszony templom

A Nagyboldogasszony római katolikus templom 1760 és 1770 között épült fel Bajsán. A templom hossza 30 m, szélessége 11 m, a belső tér 11 m, a torony pedig 32 m magas. A főoltárt Josef Schrober készítette, az oltárképet (Mária mennybevétele) Schmidt Josef festette. 

 

Evangélikus templom

A bajsai Evangélikus templom alapjait 1820 és 1825 között helyezték le. Az épület 22 m hosszú, 10 m széles, a torony 33 m magas. A toronyóra érdekessége, hogy a nagymutató mutatja az órát, a kismutató pedig a percet. Négy harang található a toronyban, ezekből csak három használatos. A templombelső egyszerűsége elragadó látványt nyújt, fő része az oltár, melynek közepén található a szószék. 

Szent Péter és Pál apostolok templom

A Szent Péter és Pál apostolok temploma Pacséron található és 1777-ben alapították. A templom barokk stílusban épült.

Szent Kereszt Felmagasztalás templom

A pacséri katolikus templomot 1824-ben építették. Akkor a kalocsai érsekséghez tartozott. Az itt megtalálható levéltári iratok szerint az egyházközösség 99 tagot számlált akkor. A templom főoltárát díszítő hatalmas festmény Jézus Krisztust a kereszten ábrázolja, hiszen a templom a “Szent kereszt felmagasztalása” nevét viseli. A toronyban három harang található.

 

Református egyház

A református gyülekezet Pacséron 1786-ban alakult. A pacséri református templom 1834-ben épült.

Szent Lázár cár vértanú templom

A templom Andrásfalván (Karađorđevo) található, Lázár cárnak szentelték. 

A Szentlélek tüzének kiáradása az apostolokra pravoszláv templom

A pravoszláv templom Felsőroglaticán található, amely 2010-ben 96 nap alatt épült fel.

Szent Miklós pravoszláv templom

A pravoszláv templom Bácsandrásszálláson (Bački Sokolac) található,  alapkövét 1993-ban helyezték el. 

Kisboldogasszony templom

Kisboldogasszony római katolikus templom Gunarason található.

Baptista templom

Pacséri baptista templom

Református templom

A bácskossuthfalvai református templom 1822-ben épült. Az állam védelme alatt áll, mint kultúrális emlék.

Keresztelő Szent János Plébánia

A bácskossuthfalvi katolikus templom 1844-ben épült.

Baptista Missziós Központ

Bácskossuthfalvi baptista imaház

Jézus, az Isteni Megváltó templom

A vikariátust 1943-ban létesítették. 1968-ban vált önálló plébániává. A templom névadója: Jézus, az Isteni megváltó. A zentagunarasi templomot 1985-ben emelték.