Српски културни центар ,,Вук Стефановић Караџић“ Бачка Топола

Скц ,,Вук Стефановић Караџић“ основан је 21. Фебруара 1990.године у бачкој тополи са задатком да негујући културу српског народа омеђи његово духовно и материјално трајање,да сачува традицију предака и преда је потоњим.

Поштујући чињеницу да је српски народ један народ, а да мноштво појавних облика у њему чини културно благо које се може срести само у народу са дугом историјом, ради очувања тог блага скц ,,вук стефановић караџић“ је утемељивач и организатор фестивала духовног и материјалног стваралаштва динарских срба у војводини који се под називом ,, нашем роду и потомству“ одржава сваке године у бачкој тополи.

Овакав рад у скц-у изнедрио је успех и признања на многобројним смотрама и фестивалима у земљи и иностранству.златне,сребрне и бронзане плакете са покрајинског и републичког фестивала само су потврда правилног односа према традицији сопственог народа.

Као признање за неговање духовне културе српског народа скц ,,вук стефановић караџић“ је добитник архијерејске грамате признања српске православне цркве.