ЗОБНАТИЦА И ЗОБНАТИЧКО ЈЕЗЕРО

Зобнатица се налази 5 km северно од Бачке Тополе. То је туристичко-конгресни комплекс са дугом традицијом и разноврсном понудом . Свакодневно пружа обиље идеалних садржаја љубитељима очуване природе, лова, риболова и, наравно, коња. Зобнатица је центар коњарства и коњичког спорта. Позната је по ергели са традицијом одгоја расних коња дугом преко две стотине година.

Посетиоцима се нуди туристичко јахање, школа јахања, вожња фијакером. Уз ергелу је смештен и хиподром са покривеним мањежом. Гости могу да посете и јединствени музеј коњарства изграђен у облику копита и некадашњи каштел породице Терлеи (Törley) који је данас преуређен у хотел. Поред хотела Каштел који је културно добро на Зобнатици се налази и хотел „Miznah“ са четири звездице који поседује конгресни центар и спа центар.

Зобнатичко језеро је формирано 1976. године у долини речице Криваје са површином од 226 ha и дужином око 5 km. У задњих неколико година језеро постаје прави туристички бисер Бачке Тополе, поготово у летњем периоду. Посетиоце чекају изграђен штранд, спортски терени и кафићи. Уређена плажа има и природну хладовину.
Језеро је део Парка природе Бачкотополске долине.

Зобнатица је туристички комплекс са дугом традицијом и разноврсном понудом атракција, тишине, интиме и мира и тишине. На располагању вам је туристичко јахање, школа јахања, вожња фијакером, а уз ергелу је смештен и хиподром са покривеним мањежом.
Никако не пропустите јединствени музеј коњарства изграђен у облику потковице, галерију уметничких слика, као и некадашњи каштел породице Терлеи (Törley), који је преуређен у врло леп хотел.

Поред разноврсног садржаја можете да се опустите у спа центру хотела „Miznah“ која нуди сауну у комбинацији са сланом собом, тушеве као и теретану.