Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Srpski Kulturni Centar „Vuk Stefanović Karadžić“ Bačka Topola

Skc ,,Vuk Stefanović Karadžić“ osnovan je 21. Februara 1990.godine u Bačkoj Topoli sa zadatkom da negujući kulturu srpskog naroda omeđi njegovo duhovno i materijalno trajanje,da sačuva tradiciju predaka i preda je potonjim.

Poštujući činjenicu da je srpski narod jedan narod, a da mnoštvo pojavnih oblika u njemu čini kulturno blago koje se može sresti samo u narodu sa dugom istorijom, radi očuvanja tog blaga skc „Vuk Stefanović Karadžić“ je utemeljivač i organizator festivala duhovnog i materijalnog stvaralaštva dinarskih srba u vojvodini koji se pod nazivom „Našem rodu i potomstvu“ održava svake godine u Bačkoj Topoli.

Ovakav rad u skc-u iznedrio je uspeh i priznanja na mnogobrojnim smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvu zlatne, srebrne i bronzane plakete sa pokrajinskog i republičkog festivala samo su potvrda pravilnog odnosa prema tradiciji sopstvenog naroda.

Kao priznanje za negovanje duhovne kulture srpskog naroda skc „Vuk Stefanović Karadžić“ je dobitnik arhijerejske gramate priznanja srpske pravoslavne crkve.