Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Zobnatica i Zobnatičko Jezero

Zobnatica se nalazi 5 km severno od Bačke Topole. To je turističko-kongresni kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom . Svakodnevno pruža obilje idealnih sadržaja ljubiteljima očuvane prirode, lova, ribolova i, naravno, konja. Zobnatica je centar konjarstva i konjičkog sporta. Poznata je po ergeli sa tradicijom odgoja rasnih konja dugom preko dve stotine godina.

Posetiocima se nudi turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom. Uz ergelu je smešten i hipodrom sa pokrivenim manježom. Gosti mogu da posete i jedinstveni muzej konjarstva izgrađen u obliku kopita i nekadašnji kaštel porodice Terlei (Törley) koji je danas preuređen u hotel. Pored hotela Kaštel koji je kulturno dobro na Zobnatici se nalazi i hotel „Miznah“ sa četiri zvezdice koji poseduje kongresni centar i spa centar.

Zobnatičko jezero je formirano 1976. godine u dolini rečice Krivaje sa površinom od 226 ha i dužinom oko 5 km. U zadnjih nekoliko godina jezero postaje pravi turistički biser Bačke Topole, pogotovo u letnjem periodu. Posetioce čekaju izgrađen štrand, sportski tereni i kafići. Uređena plaža ima i prirodnu hladovinu.

Jezero je deo Parka prirode Bačkotopolske doline.

 

Zobnatica je turistički kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom atrakcija, tišine, intime i mira i tišine. Na raspolaganju vam je turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom, a uz ergelu je smešten i hipodrom sa pokrivenim manježom.

Nikako ne propustite jedinstveni muzej konjarstva izgrađen u obliku potkovice, galeriju umetničkih slika, kao i nekadašnji kaštel porodice Terlei (Törley), koji je preuređen u vrlo lep hotel.

Pored raznovrsnog sadržaja možete da se opustite u spa centru hotela „Miznah“ koja nudi saunu u kombinaciji sa slanom sobom, tuševe kao i teretanu.