Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Sportski turizam

Na teritoriji opštine se nalaze više poljoprivrednih dobara, od kojih su neki i turistički orijentisani i već od ranije poznata turistima: Zobnatica, Panonija, Krivaja.

Zobnatica se nalazi 5 km severno od Bačke Topole. Ovaj turistički kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom atrakcija svakodnevno pruža obilje idealnih sadržaja ljubiteljima prirode, lova, ribolova i konja. Zobnatica je centar konjarstva i konjičkog sporta. Poznata je po ergeli sa tradicijom odgoja rasnih konja dugom preko dve stotine godina. Posetiocima se nudi turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom. Uz ergelu je smešten i hipodrom sa pokrivenim manježom.

Lovni turizam na Krivaji ima dugu tradiciju u opštini Bačka Topola i jedan je od najstarijih vidova turizma na ovom području. Ukupna lovna površina iznosi oko 60.000 hektara i podeljena je na 6 lovišta, u kojima funkcioniše više lovačkih udruženja. Ovoravničarsko područje sa malom pošumljenošću i velikim postotkom obradivog zemljišta pruža gotovo idealne uslove za lov na srndaća, zeca, fazane i prepelice.

Na teritoriji opštine postoje 5 veštačkih jezera i 2 privatna jezera. Ove vodene površine sa odličnim kvalitetom vode i sa prijatnom okruženjem čekaju ribolovce, izletnike i ljubitelje prirode. Od ribljih vrsta prisutni su, pre svega šaran, som, smuđ, štuka i zlatica.

Ukoliko volite aktivan odmor, Bačka Topola pruža mnogobrojne aktivnosti kojim se možete baviti uz odmor i relaksaciju.

Najvažnije aktivnosti su:

• Lov

• Ribolov

• Termalna banja u Pačiru

• Kupalište

• Jahanje

• Kuglanje