Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Znamenitosti

Tokom godine ne propustite da posetite brojne manifestacije, festivale, koncerte, sportska i druga dešavanja u Bačkoj Topoli.

Bačka Topola nudi bogato nasleđe koje privlači pažnju posetilaca iz svih krajeva. Jedna od najimpresivnijih atrakcija je Katolička crkva Bezgrešne Device Marije, čija monumentalna arhitektura čini ovu crkvu najvećom katoličkom građevinom u zemlji. Pored nje, ističe se i nekadašnji kaštel porodice Krai, danas domaćin Muzeja Bačke Topole. Za ljubitelje kulture i istorije, Kolarsko-kovačka radionica i Zavičajna kuća nude fascinantan uvid u tradiciju i život lokalnog stanovništva.

Nedaleko od grada nalazi se Zobnatičko jezero, formirano 1976. godine, koje je prvobitno služilo kao izvor za navodnjavanje poljoprivrednih površina. Međutim, svojom lepotom i raznovrsnim sadržajima, poput uređenog štrand i atraktivnih objekata, jezero je postalo omiljeno odredište turista. Na obali jezera stoji i Vetrenjača, predstavnik tradicionalne vojvođanske arhitekture, dok je u blizini moguće posetiti jedinstveni Muzej konjarstva, oblikovan u obliku kopita. Nezaobilazno je i istraživanje prelepih okolnih pejzaža, koji odišu mirnom atmosferom i prirodnom lepotom.

Vetrenjača

Pročitaj više

Zavičajna kuća

Pročitaj više

Pravoslavna crkva

Pročitaj više

Katolička crkva

Pročitaj više