Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Ugostiteljstvo

Tokom godine ne propustite da posetite brojne manifestacije, festivale, koncerte, sportska i druga dešavanja u Bačkoj Topoli.

Bačka Topola nudi bogato nasleđe koje privlači pažnju posetilaca iz svih krajeva. Jedna od najimpresivnijih atrakcija je Katolička crkva Bezgrešne Device Marije, čija monumentalna arhitektura čini ovu crkvu najvećom katoličkom građevinom u zemlji. Pored nje, ističe se i nekadašnji kaštel porodice Krai, danas domaćin Muzeja Bačke Topole. Za ljubitelje kulture i istorije, Kolarsko-kovačka radionica i Zavičajna kuća nude fascinantan uvid u tradiciju i život lokalnog stanovništva.

Nedaleko od grada nalazi se Zobnatičko jezero, formirano 1976. godine, koje je prvobitno služilo kao izvor za navodnjavanje poljoprivrednih površina. Međutim, svojom lepotom i raznovrsnim sadržajima, poput uređenog štrand i atraktivnih objekata, jezero je postalo omiljeno odredište turista. Na obali jezera stoji i Vetrenjača, predstavnik tradicionalne vojvođanske arhitekture, dok je u blizini moguće posetiti jedinstveni Muzej konjarstva, oblikovan u obliku kopita. Nezaobilazno je i istraživanje prelepih okolnih pejzaža, koji odišu mirnom atmosferom i prirodnom lepotom.

Gradska kafana

Najbolji specijaliteti, za svačiji ukus, na jednom mestu – u samom centru Bačke Topole, ušuškani u enterijer moderne arhitekture. 

Lepo vreme kod nas ima posebnu draž, jer uživamo u prostranoj bašti našeg restorana, na kojoj bi nam mnogi pozavideli.

Izlog Ideja

Izlog ideja osnovano kao udruženje građana sa osnovnim ciljem da doprinese razvoju kulturnog i javnog života Bačke Topole. Kao grupa entuzijasta namera nam je da uz promociju umetničkih i kulturnih sadržaja okupimo na jednom mestu kreativne ljude koji žele raznovrstan kulturni i društven život. 

Uz nesebičnu pomoć Doma kulture i Opštine Bačke Topole udruženju je dodeljen javan prostor čime su se stvorili uslovi za neposredno obavljanje…

Caffe Baron

Ova firma se bavi pretežno delatnošču Usluge pripremanja i posluživanja pića.

Caffe & Food Bar Palma - Lennon

Prijatna atmosfera i dobar provod u vašem omiljenom kafiću uz odličnu hranu.