Turistička organizacija opštine Bačka Topola

SPORTTURIZMUS

Ha az aktív pihenést kedveli inkább, Topolya számos tevékenységet kínál, amelyekben a pihenés és a kikapcsolódás mellett is részt vehetnek. A legfontosabb tevékenységek a következők:

  • Vadászat
  •  Horgászat
  •  Pacséri Termálfürdő
  • Fürdőzés
  •  Lovaglás
  •  Bowling
 

A község területén több mezőgazdasági birtok is található, melyek egy része turisztikai célú és a turisták által már ismert: Zobnatica, Pannónia, Krivaja.

Topolyától 5 km-re északra található Zobnatica. Ez a nagy hagyományokkal és változatos látnivalókkal rendelkező turisztikai komplexum minden nap ideális tartalmat kínál a természet, a vadászat, a horgászat és a lovak szerelmeseinek. Zobnatica a lótenyésztés és a lovassport központja. Ménestelepéről ismert, amelynek több mint kétszáz éves hagyománya van a telivér lovak tenyésztésében. A látogatókat lovas turizmus, lovaglóiskola, kocsikázás várja. Az istálló mellett található egy fedett karámmal ellátott hippodrom.

A krivajai vadászturizmus nagy hagyományokkal rendelkezik Topolya községben, és az egyik legrégebbi turisztikai ágazat ezen a területen. A teljes vadászterület mintegy 60.000 hektár, és 6 vadászterületre oszlik, amelyeken több vadásztársaság is működik. Ez a csekély erdősültségű, nagy százalékban szántóterülettel rendelkező alföldi terület szinte ideális feltételeket biztosít őz, nyúl, fácán és fürj vadászatához.

A község területén 5 mesterséges tó és 2 magántó található. Ezek a kiváló vízminőségű, kellemes környezettel rendelkező víztestek várják a horgászokat, kirándulókat, természetbarátokat. A jelenlévő halfajok közül mindenekelőtt a ponty, a harcsa, a süllő, a csuka és a keszeg a legelterjedtebb.