Turistička organizacija opštine Bačka Topola

Vuk Stefanović Karadžić Szerb Kulturális Központ, Topolya

A Vuk Stefanović Karadžić Szerb Kulturális Központot 1990. február 21-én alapították Topolyán, azzal a feladattal, hogy ápolja a szerb nép kultúráját, felölelje szellemi és anyagi örökségét, megőrizze az ősök hagyományát, és átörökítse azt az utódokra.

Tiszteletben tartva a tényt, hogy a szerb nép egy nemzet, és hogy a benne rejlő sokrétű megjelenési formák kulturális kincsnek számítanak, amely kizárólag a nagy múltú népeknél lelhető fel, és ennek a kincsnek a megőrzése érdekében a Vuk Stefanović Karadžić Szerb Kulturális Központ alapítója és szervezője a topolyai „Našem rodu i potomstvu” – A vajdasági dinári szerbek szellemi és anyagi alkotómunkásságának ünnepe elnevezésű fesztiválnak.

Az odaadó munka sikert és elismeréseket hozott a Kulturális Központ számára az ország számos szemléjén és fesztiválján. A tartományi és a köztársasági fesztivál arany-, ezüst- és bronz plakettjei csak a saját népük hagyományával való megfelelő kapcsolat megerősítését jelentik.

A szerb nép szellemi kultúrájának ápolásáért a Vuk Stefanović Karadžić Szerb Kulturális Központot a Szerb Ortodox Egyház püspöki elismerő oklevéllel tüntette ki.