Turistička organizacija opštine Bačka Topola

ZOBNATICA ÉS A TOPOLYAI-TÓ

Topolyától 5 km-re északra található Zobnatica. Nagy hagyományokkal és változatos kínálattal rendelkező turisztikai és kongresszusi komplexum. Napi szinten rengeteg ideális tartalmat nyújt az érintetlen természet, a vadászat, a horgászat és természetesen a lovak szerelmeseinek. Zobnatica a lótenyésztés és a lovassport központja. Ménestelepéről ismert, amelynek több mint kétszáz éves hagyománya van a telivér lovak tenyésztésében.

A látogatókat lovas turizmus, lovaglóiskola, kocsikázás várja. Az istálló mellett található egy fedett karámmal ellátott hippodrom. A vendégek megtekinthetik az egyedülálló, pata alakú lovasmúzeumot és a Törley család egykori kastélyát is, amelyet mára szállodává alakítottak át, és a Miznah Hotel melléképületeként működik. A kulturális értéknek számító Kastély Hotel mellett Zobnaticán található a négycsillagos Miznah Hotel is, amely kongresszusi központtal, valamint spa és wellness részleggel is rendelkezik.

A Topolyai-tó 1976-ban alakult ki a Krivaja patak völgyében, területe 226 ha, hossza pedig körülbelül 5 km. A tó az elmúlt néhány évben, különösen nyáron vált Topolya igazi turisztikai gyöngyszemévé. Kiépített strand, sportpályák és kávézók várják a látogatókat. A parkosított, rendezett strand természetes árnyékot nyújt.
A tó a Topolya Völgyei Természeti Park részét képezi.

Zobnatica nagy hagyományokkal rendelkező turisztikai komplexum, amely a látnivalók változatos kínálatával várja az idelátogatókat, és amelyet a csend, a meghittség, a béke és a nyugalom jellemez leginkább. Lovas turizmus, lovaglóiskola, kocsikázás áll a látogatók rendelkezésére, valamint a lóistálló mellett található egy fedett karámmal ellátott hippodrom is.
Ne hagyja ki az egyedülálló, patkó alakú lovas múzeumot, a művészeti galériát, valamint a Törley család egykori kastélyát, amelyet nagyon szép szállodává alakítottak át.

A változatos tartalmak mellett pihenhet a Miznah hotel wellness központjában, amely sókamrával kombinált szaunával, zuhanyzóval és edzőteremmel várja a vendégeket.